TREININBEELD

HOME
 OVER DEZE SITE
ACTUELE FOTOREIS
FOTOALBUMS
FOTO vh MOMENT OUD
GASTFOTO
CONTACT
--
  
 
GASTFOTO
 
 
 

SEBASTIAN OFF

Exotische Früchte & Neuschnee – Winter an der Ligne 4


CHRIS WESTERDUIN

Vertraagd en dus mooi op tijd!
Op zaterdag 14 januari 2017 kwam een BR186 van Lotus voor transporteur Viacargo een biodieseltrein brengen in Bad Bentheim. De trein was flink in de vertraging gekomen en was pas om 1630u in het grensstation. Nadat de Traxx van de trein was weggerangeerd kon de voormalige 1606 van NS tegen de trein gezet worden. Omdat er geen vertrouwensovereenkomst is tussen de twee vervoerders moest de trein gecontroleerd worden aan de grens voordat de RRF4401 kon vertrekken met de 2500 ton zware trein. Dat controleren was tegen half zes klaar en toen was er een mooie blauwe gloed in de lucht. Het bleek primetime ‘Blaue Stunde’ te zijn. Snel wat foto’s gemaakt en daarna vertrokken richting Rotterdam met onderweg wat hindernissen…

   TOMÀS UBACH

   85 special steam train Barcelona to Ripoll. This line was electrified in 1928 and this train was very strange for a lady…

KLAAS NAUTA 

Het is 19 november 1978. Via de oerwoud tamtam was ons ter ore gekomen, dat de dienstdoende tractieopzichters (Tops'n) niet in dienst waren. Een uitgelezen moment om nog wat foto's van mijn vader te maken, die naar zijn pensioenleeftijd liep. Een gedeelte van zijn dienst heb ik meegereden.
Hier zijn wij met de DE 2 85 als trein 8837 Dz - Gn onderweg tussen Stedum en Loppersum.JAN BÖTTCHER

Am 2TE116 von Jelgava kurz vor Einfahrt Krustpils, 7. Januar 2017.


CHRIS WESTERDUIN

Sinds 12 december 2016 geldt er op ERTMS baanvakken in België een plicht om minimaal TBL1+ beveiliging in de loc te hebben. Railfeeding had nog geen locomotief met dit beveiligingsysteem maar wel het aloude Memor. In de zomer van 2016 was loc 561-03 al bestickerd in de Genesee & Wyoming huisstijl, moederbedrijf van Rotterdam Rail Feeding. Doordat IL&T de softwareversie van de Bombardier beveiliging plotseling niet meer toeliet werd de loc niet in dienst gesteld. In het najaar huurde locverhuurder Beacon, eigenaar van de loc, spoorruimte in de oude locloods van Roosendaal waar de loc een hele nieuwe beveiligings kast kreeg ingebouwd. Dat klusje kostte veel tijd en op 13 december was het eindelijk zo ver dat er proefgereden kon worden. In het laatste licht van die dag kon ik de loc even laten poseren onder de monumentale seinbrug met in het decor de eveneens monumentale Post B en locloods van dit fraaie spooremplacement.


MARCUS HENSCHEL

Planmäßig ist eine Lok der Br 232 nur noch am Wochenende für die "Beverwijk"Leistung im Angertal unterwegs.
Aufgrund von Software Problemen bei den Loks der Br 265(Gravita) kann aber auch die morgendliche HKM-Leistung von Duisburg Hüttenwerk-Krupp-Mannesmann(HKM) nach Rodenhaus zum dortigen Kalkwerk mit einer "Ludmilla"bespannt sein.Am Morgen des 5.Junis war es noch recht nebelig als 232 117 mir der HKM-Leistung bei km 7 kurz vor Hofermühle Richtung Rodenhaus sich durch das Angertal schlängelt.
 
DANIËL FRIEDRICHS

Op 26-6-2016 was ik in de Ukraine in Vinogradov waar je op donderdag en zondag een markt heb.
de smalspoortrein pendelt dan 4 x per dag tussen Vinogradov en Khelmik.
Op de Marktdag moet het treintje tijdens het omrangeren tussen de mensen en de kramen door.
De Ty2 van UZ komt uit de jaren zestig.


MARCEL KUKLER

Geen KOFFIE geen CAMERA.
Zaterdagmorgen 20 september 2014, 175 jaar spoorwegen in Nederland. Ik kreeg een aanbod om met Edo de Boer mee te rijden naar dit evenement. Lekker vroeg vertrokken we uit het hoge noorden, de zon verstopt achter de wolken en nog geen koffie genuttigd om goed wakker te worden. Omdat er nog geen goede locatie bekend was besloten we de geplande koffiestop bij een willekeurig tankstation nog maar even uit te stellen tot we wat meer in de buurt van Amsterdam zaten. Na door de polder te zijn gekomen werd het gemis van het bruine goedje merkbaar, diverse koffiepotten werden gepasseerd zodat we zonder het goedje genuttigd te hebben uiteindelijk in Halfweg een leuke locatie vonden. We kwamen naast een stel vissers te zitten en al snel ging het gesprek over wat de vangst voor ons moest gaan worden? De heren waren uit op karpers en wij op antieke treinen. Die welkome afwisseling leek de heren ook wel wat voor als de vissen zich even niet melden. In zwaar bewolkt weer kwam de eerste trein van Haarlem naar Amsterdam luid toeterend voorbij, verbaast keken de vissers naar ons en genoten van de manier hoe wij ons best deden de trein zo goed mogelijk vast te leggen. Even later draaide de rollen zich om, een karper werd aan de haak geslagen en de vissers begonnen aan het spel de vis te “landen”. Niet veel later werd de visser zo blij als een klein kind, zijn vangst bestond uit een hele grote Koi, in de 20 jaar dat hij viste had hij dit nog nooit beleefd. Zijn maat stond er wat beteuterd bij, hij had hem ook graag aan de hengel gehad maar helaas. Het duurde niet lang of de visser die de koi had gevangen begon te vragen of Edo een aantal foto’s kon maken als bewijs, want de heren hadden geen camera bij zich, en dit moest toch echt in zijn fotoalbum komen. Edo was de beroerdste niet en nam een positie aan om de visser met zijn vangst vast te leggen. Nog voor er werd afgedrukt, begon het toeteren weer. De trein die niet veel eerder richting Amsterdam ging kwam net op dat moment retour. Snel de camera gepakt, en zo gaan staan dat een goed “kontshot”van de trein en ......
Het was een bijzonder moment, helaas voor ons geen koffie, voor de visser gelukkig een plaatje.

EDO DE BOER

Fietsenmaker de Vries....bij de tijd blijven door de klok van de Hervormde kerk...via herberg 'de Gouden Leeuw' en dorpskroeg 'Welgelegen" van de familie van der Veen met de bocht mee langs de korenmolen 'de Fortuin'.  Op naar de soms onverbiddelijke openstaande brug over het van Starkenborghkanaal het dorp uit waar een groot deel van je jeugd 'ligt' als zoon van bankier Visser!!! Bij het maken van deze foto dacht ik gelijk aan jou, wat zal jij vaak wadlopers over deze spoorbrug hebben horen en zien gaan...om maar te zwijgen van goederentreinpaar 55711 en 55712. Binnenkort wordt deze vakwerk-spoorbrug vervangen en zal niemand meer op of omkijken als er een trein over de brug rijdt. ARRIVA-10309 als tr. 37646 is net Zuidhorn uitgereden richting de Friese hoofdstad.CHRIS WESTERDUIN

Op 14 december moest ik trein 43308 van Kijfhoek naar Oldenzaal rijden. Het was een lege autotrein namens klant HSL welke Hyundai’s had gebracht naar Zeebrugge. Deze maandagochtend moest de bundel sporen, waar de lege autotrein op stond, leeg zijn voor 0630u wegens onderhoud aan de sporen. Dat betekende een vroeg begin van de werkweek. Al voor 5u stonden de pantografen van de RRF4401 tegen de draad en werd van de loccen locatie naar het spoor van de autotrein gereden. Bij aankomst bij de trein bleek dat de twee sporen naast de trein al schoon waren en het licht best wel leuk op de trein viel. De vochtige lucht deed de sfeer goed. Ik had nog ruim een uur om een remproef te nemen dus eerst maar snel een plaatje maken. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan want zonder statief begin je niet veel. Wagens op de heuvelsporen stonden niet goed om een mooie hoek te nemen met je lens richting trein. Ook stonden dan wat bovenleidingpalen hinderlijk in beeld… Ineens viel m’n oog op een schakelkastje om stukken bovenleiding te kunnen schakelen. Hier kon de camera op liggen. Alleen de plek van het kastje aan het bovenleidingportaal zat wat hoog dus werd het wat lastig richten. Gelukkig kan ik m’n schermpje alle kanten op draaien en vond ik een redelijke positie. Ik moest een beetje inzoomen en bleek dat op 50mm te hebben gedaan. Het was ook best donker dus op 200 ISO heb ik de lens acht seconden open gehad. Thuis de boel een beetje rechter gezet, een tikje lichter gemaakt en de voel verscherpt zodat ook de andere kant van de sporen aan Dordtse kant scherp is. De frontseinen van de loc staan in de normaalstand dus schijnen lekker de diepte in. Om 0620u vertrok een tevreden machinist met de trein richting Oldenzaal. De dag kon niet meer stuk!

STEVEN WUYTS

In 2007 heb ik de “Ligne 4” tussen Paris-Est en Belfort voor het eerst leren kennen en sindsdien ben ik er altijd door gefascineerd gebleven.  Door omstandigheden ben ik er pas in 2014 teruggekomen, met als hoofddoel de nachttrein Nice – Strasbourg.  De vele vertragingen waaronder deze trein lijdt heeft er echter toe geleid dat het niet gelukt is om deze op foto te krijgen.  In juni 2015 kreeg ik dan een nieuwe kans, en gelijk 3 stuks in één weekend: bij de eerste poging gooide vertraging opnieuw roet in het eten en de dag nadien zorgde de bewolking voor alweer een mislukte poging.  Tijdens mijn laatste kans (want de trein staat hoog op de lijst van afschaffingsgevaar) was het dan toch raak: rond half 7 ’s ochtends passeert trein 4382 (Nice – Strasbourg) in Amblans-et-Velotte.


FRANS DE BOER

Na een geweldige oud en nieuw viering in Depot Wolsztyn en een grijze 1 januari komt de zon voor het eerst op in het nieuwe jaar, Okunin 2 januari 1992.


RICHARD KROL

Tussen Ingolstadt en Augsburg is de als 38 3364 vermomde P8 tijdens een fotoprogramma onderweg met 2 silberlingen en 2 umbaurijtuigen terwijl de boer op zijn traktor toekijkt. Radersdorf, 18 april 2015.


KEES VISSER

Ongeveer op deze plek bevond zich het dorpje Oterdum. Net als andere dorpen in het Oosterhorngebied moest het wijken voor de uitbreiding van het chemiepark van Delfzijl, die er nooit kwam. Vlakbij bevinden zich het eenzame kerkje van Heveskes (dorp gesloopt) en het kerkhof van Weiwerd (kerk en meeste woningen gesloopt). Van Oterdum resteren alleen de grafstenen die zorgvuldig op de dijk zijn geplaatst ter reconstructie van het voormalige kerkhof. Zo toonden de slopers toch nog een beetje respect voor Martje Kuiper en haar dorpsgenoten.

GER DIJKSTRA

Am vorletzten Tag des regulären Dampfbetriebes in Wolsztyn fährt am frühen Morgen der erste Dampfzug nach Leszno über den Bahndamm bei Boszkowo. Die Sonne hat es nicht geschafft, den Morgennebel rechtzeitig zu vertreiben. Gerade noch konnte man die Dampffahne sehen, den Zug aber nicht (mehr) - eine schöne Parabel zum bevorstehenden Dampfabschied.

FRANS DE BOER

Het einde van het reguliere stoombedrijf in Wolsztyn, de laatste trein staat klaar voor vertrek.


KEES SCHOLTES

Ik heb van vroeger nog een foto waar mijn opa op staat die bij de HIJSM en later de NS gewerkt heeft. Het is de stoomloc Galatea die vlak voor het spoorhuis waar hij woonde door een stootblok is gereden. Dat moet geweest zijn in ± 1940 (ik ben zelf van ‘47) dus kan ik er verder niets over vertellen. De foto is gemaakt nabij de (zoals ze dat toen noemden) Ceintuurbaan te Rotterdam. Spoorwoning 101 stond aan de andere kant van de Essenburgsingel aldaar. 


MARCUS HENSCHEL

Am 16.11.2013 rollte ein Tw der Br628 von Remscheid kommend nach Wuppertal-Oberbarmen hinab.
Ab den 15.12 verkehrt dort Abellio eine Tochter der NS mit neuen Tw der Reihe 648 (Lint) von Alstom.
Auf der Linie ,die ab den 15.12 S7 heißt, wird auch die 107 hohe Müngstener Brücke ,die derzeit saniert wird, passiert.

 

GER DIJKSTRA

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Ook een lekke band kan een passend motief zijn. Puzeaux, april 2013.


 

FRANS DE BOER

De poorten van Damascus is de titel van een gesigneerde boek dat ik afgelopen week won bij de twitterveiling voor giro 555. Dit is Damascus zoals ik het zelf mocht beleven in oktober 2000, een belevenis op zich en erg vriendelijke bevolking. Hoe zou het er nu in Damascus uitzien en (nog veel belangrijker) hoe zou het met de bevoking daar gaan?INGO FRITZSCH

Als Gastfoto habe ich mir mal ein Foto von 1993 rausgesucht. Aufgenommen habe ich das Bild am 23.7.1993 in Pegau an der Strecke von Leipzig nach Zeitz. 220 353 kommt mit einen Kesselwagenzug aus Richtung Leipzig eingefahren, während 772 002 auf Fahrgäste für die Strecke nach Neukieritzsch wartet.
EDO DE BOER

Het mooiste aan jouw site vind ik je uitgekiende oog voor motief wat mij inspiratie geeft. Een gave die jij heel goed beheerst en ik graag beter onder de knie zou willen krijgen! Terwijl koning winter hoogtij viert is het koffiehuis in het voormalige stationsgebouw van Soestdijk klaar voor zonaanbidders. Mogelijk komen die uit de trein die pendelt tussen Utrecht en Baarn op de "Stichtse Lijn"....een mooie fotogenieke spoorlijn in het westland. Soestdijk 26 januari 2013.


DON BELLE

De ondergrondse van Sint Petersburg.RALF TEMME

Ein kurzes Gastspiel gab die 03 im Sommer 2012 auf der Eifelquerbahn. Am ersten Dampfmittwoch fuhr sie Tender voraus und am zweiten Dampfmittwoch erlitt sie einen grösseren Schaden, der weitere Einsätze vorerst unmöglich machte. Hier sonnt sich die Reko 03 am Dienstag den 10.07.2012 vor Ihrem Unfalltag im BW Gerolstein.JAN BÖTTCHER

Am Samtag fand eine kleine Zeitreise auf der Teutoburger Wald Eisenbahn statt. V36 412 beförderte einen stilechten Güterzug. An diversen Punkten fanden Begegnungen mit diversen Oldtimern statt. Ein Höhepunkt waren die Verladeszenen an den Landbahnhöfen. leider spielte das Wetter nur bedingt mit (zum Glück regnete es nicht). Komischerweise schien am Sonntag durchgehend die Sonne im Raum Osnabrück. Trotzdem war es einde sehr schöne Veranstaltung und eventuell sogar die letzte dieser Art auf der noch bestehenden TWE.ANNA WILLEMIJN BUDDEKE

Augustus 2012. Deze foto is gemaakt in het zuiden van Bolivia bij het dorpje Uyuni. Dot dorpje is vooral bekend als startpunt van de meerdaagse tocht over de zoutvlakte en omgeving. Aan de rand van de zoutvlakte is een lokomotiefkerkhof, ontstaan na het instorten van de mijnbouw in Bolivia.FRANS DE BOER

Op 17 mei 2012 reed de museumtram Hoorn-Medemblik volgens de dienstregeling van 1887 met ook de zogenaamde "Markttram" van 04.45 uur uit Medemblik. Het was wel vroeg opstaan (02.00!) om op tijd in Medemblik te zijn.
Om 05.30 schrikken zelfs de vogels bij Oostwoud wakker van dit vroege ochtendrumoer, de foto van het jaar is gemaakt!WILMA BUDDEKE

Vanuit Najera naar Grañón (Rioja gebied) gelopen. Hier arriveer ik net op het moment dat er een onweersbui dreigt los te barsten. De herder brengt zijn schapen in veiligheid. Grañón ligt op een heuvel aan de weg naar Santiago de Compostela.


NAAR BOVEN